top of page
Поиск
  • Фото автораYuriy Yuriy

NEFCO та фонди ЄС запустили три програми з відновлення інфраструктури та створення житла в Україні

NEFCO та фонди ЄС запустили три програми з відновлення інфраструктури та створення житла в Україні

"У нас є три нові програми з фондами Євросоюзу, які охоплюють близько 30 громад України. Вони спрямовані на відновлення критичної інфраструктури, ремонт житла та будівництво нового житла для внутрішньо переміщених осіб.

Одна з програм - ремонт і реконструкція пошкодженої критичної інфраструктури в Київській області. На її реалізацію спрямовано EUR50 млн грантових коштів, виділених Європейським Союзом через NEFCO. Комплекс заходів передбачає відновлення інфраструктури, пов'язаної з водопостачанням, водовідведенням і теплопостачанням. Програму реалізовуватимуть у 12 містах і селищах міського типу Київської області: у Бородянській, Борщагівській, Ірпінській, Димерській, Іванківській, Калинівській, Немишаєвській, Пісківській, Славутицькій та Великодимерській тергромадах.

Друга нова програма з фінансуванням від Євросоюзу передбачає будівництво житла для ВПО та відновлення звільнених міст в Україні.

Як повідомила Шевчук, наразі програма охоплює шість міст - Чернівці, Дубно, Ковель, Львів, Житомир і Макарів.

Ще одна програма, яку фінансує Євросоюз, стосується ремонту житла для ВПО, у її рамках NEFCO працює в 10 містах на заході України.

"Дві вищезгадані програми перебувають на етапі закупівель (https://www.nefco.int/procurements/), а програма з ремонту житла для ВПО - на етапі будівельних робіт", - повідомила Шевчук.

Проєкти, які отримали підтримку, відбирали на основі пропозицій Міністерства розвитку громад та територій України, остаточне рішення було за Євросоюзом.

"Разом з Євросоюзом NEFCO розпочала попередню підготовку до цих програм навесні 2022 року. Заявок виявилося значно більше, ніж можна було включити до нових програм. Міста дуже активні, зараз ми отримуємо по три-п'ять нових звернень від громад щотижня", - повідомила Шевчук.

Вимоги NEFCO до житлових проєктів стосуються впровадження заходів підвищення енергоефективності будівель, необхідності використання більш екологічних матеріалів відповідно до європейських будівельних стандартів.

Можливо вам теж видасться залучити кошти у NEFCO, для відбудови вашого проекту.

7 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Важливі події для міжнародної співпраці

Подія пошуку партнерів між ЄС і Південним Середземномор’ям 🌍 Франкфурт, Німеччина | 11-13 червня 2024 року Ця подія відбувається в контексті ACHEMA 2024 Expo та буде зосереджена на 🎯: Зелені техноло

Релокація як вона є

🌟 Сьогодні, 3 квітня 2024 року, відбулася захоплююча зустріч керівників підприємств, що відзначилася не лише актуальністю обговорюваних питань, але й вагомим обміном досвідом! 🚀 Дивитися за посиланн

Пост: Blog2_Post
bottom of page